Крехки пържени свински хапки

31/05/2020
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 118
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински флейки - 1 кг
  • За маринатата
  • кимион - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • белтъци - 2 бр.
  • За гарнитурата
  • чушки - 5 бр. Сиврия
  • лук - 2 глави
  • гъби - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива много добре. Нарязва се на малки парченца с големина на хапки.

Солта се разбърква с олиото, докато се разтвори. Прибавя се червеният, черният пипер и кимионът. Разбърква се.

Белтъците се разбъркват много добре и се прибавят в сместа.

Нарязаните парчета месо се разбъркват много добре в маринатата и се оставят в хладилник за 1 час.

Пържат се в сгорещено олио, като първоначално се слагат заедно с маринатата за 10 мин., докато месото пусне водата, след което с лъжица се премахва 2/3 от течността и пърженето продължава до златисто.

Чушките се измиват, почистват и нарязват на пръчици. Гъбите се измиват и нарязват на полумесец. Лукът се почиства, измива и нарязва на полумесец.

След като месото е изпържено, в същата мазнина, която е с маринатата, се запържват зеленчуците.

Крехките пържени свински хапки са готови.

Красиво иноксово кръгло плато 40 cм.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Красиво иноксово кръгло плато 40 cм.
15.99 лв.
Виж ››

Красиво и стилно иноксово плато, което ще побере всички вкусни изненади, които сте подготвили за своите гости. Сервирайте смело! Кръглото плато е с високо качество, лесно за употреба, поддръжка и постигане на елегантен вид на трапезата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар