Крехки пържени свински хапки

31/05/2020
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински флейки - 1 кг
  • За маринатата
  • кимион - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • белтъци - 2 бр.
  • За гарнитурата
  • чушки - 5 бр. Сиврия
  • лук - 2 глави
  • гъби - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива много добре. Нарязва се на малки парченца с големина на хапки.

Солта се разбърква с олиото, докато се разтвори. Прибавя се червеният, черният пипер и кимионът. Разбърква се.

Белтъците се разбъркват много добре и се прибавят в сместа.

Нарязаните парчета месо се разбъркват много добре в маринатата и се оставят в хладилник за 1 час.

Пържат се в сгорещено олио, като първоначално се слагат заедно с маринатата за 10 мин., докато месото пусне водата, след което с лъжица се премахва 2/3 от течността и пърженето продължава до златисто.

Чушките се измиват, почистват и нарязват на пръчици. Гъбите се измиват и нарязват на полумесец. Лукът се почиства, измива и нарязва на полумесец.

След като месото е изпържено, в същата мазнина, която е с маринатата, се запържват зеленчуците.

Крехките пържени свински хапки са готови.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар