edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета в сос на фурна

Пилешки бутчета в сос на фурна

Мария СимоваМария Симова
Новак
114
5
3k
20
Пилешки бутчета в сос на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 2
31/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции5
"Сосът прави пилешките бутчета в това ястие сочни, ароматни и ужасно вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте бутчетата, подсушете и ги наредете плътно едно до друго в тава намазана с 3 с.л. олио.

Поръсете бутчетата с черния пипер и сол на вкус. Почистете морковите и ги нарежете на филийки, разпределете ги върху бутчетата.

За соса почистете и измийте лука, доматите и чушката, смелете ги в блендер.

Поставете ги в купа и добавете олиото, бахара, солта, виното, мащерката и нарязаният на ситно магданоз, разбъркайте и залейте бутчетата с него.

Покрийте тавата с фолио или капак ако има такъв и я поставете в предварително нагрятата на 220 градуса фурна и печете пилешкото за 1 час. След което премахнете фолиото (капака) и допичате за около още 10-15 минути.

Много вкусни пилешки бутчета с ароматен сос на фурна!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: