Моята празнична погача

30/05/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо156
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко трябва да е леко топло. В 4 супени лъжици прясно мляко разтворете сухата мая. Разбъркайте хубава.

След това прибавете захарта и 2-3 супени лъжици брашно. Отново разбъркайте хубаво.

Сместа се завива и се оставя на топло да шупне за около 15 минути.

След това се прибавят останалите продукти и се замесва меко тесто.

Тоговото тесто се слага в купа и отгоре се завива с кърпа или стреч фолио. Оставя се на топло да втаса за около половин час.

Втасалото тесто се разделя на две равни топки тесто.

Те се разточват на кръг и се слагат една върху друга.

Режат се на 7-8 триъгълника, като не се разрязва до края. В средата на всеки от тях се прави разрез. След това се промушват краищата, като посоката е отдолу - нагоре. После се завива отдолу. Същото се повтаря и с останалите триъгълници.

Оформената погача се оставя да втаса още веднъж за половин час.

През това време включете фурната да загрява.

След като втаса вече оформената погача се намазва с разбит жълтък с малко вода.

Погачага се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути или докато получи приятна златиста коричка.

След като изстине украсете с фондан.

Аз направих ангелче и цветя от фондана. Моята празнична погача е готова.

Бамбукова дъска с борд 28 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
13.99 лв.
10.77 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар