Начин на приготвяне
Киселото зеле се нарязва на тънки ивици, а лукът – на ситно. В тенджера се загряват 4 с.л. олио, добавя се лукът и се запържва за кратко. След това се прибавят нарязаното зеле и бульонът. Добавя се малко вода и се подправя със сос Уорчестър и с кима и се задушава на слаб огън, докато омекне.
Пушеното месо се нарязва на съвсем малки кубчета. В тиган се загрява останалото олио, сипва се нарязаното на ситно месо и се запържва за 2 минути. След това се дръпва от огъня и се оставя да се охлади.
Към изстиналото зеле се прибавя охладеното месо. Разбърква се и се поръсва с брашното. Добавя се яйцето, сместа се омесва добре и от нея се оформят малки кюфтенца.
Двата вида брашно за панировката се смесват, яйцето се разбива. Кюфтетата се овалват в брашното, потапят се в разбитото яйце и се пържат в обилно количество сгорещено олио.
Поднасят се топли.