Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба с гъби, кашкавал и майонеза

Печена риба с гъби, кашкавал и майонеза

Печена риба с гъби, кашкавал и майонеза
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако и вие като нас обичате да похапвате рибка, този път съветът ни е да я приготвите точно по тази рецепта. Резултатът ще ви изненада"

Необходими продукти

  • риба - 800 г филе от бяла риба
  • гъби - 200 г печурки, пресни
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • кашкавал - 100 г
  • майонеза - 150 г
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибата, подсушете я с кърпа или домакинска хартия, махнете ѝ костите с помощта на пинсета, разделете я на 4 парчета, поръсете ги със сол и черен пипер от двете страни и ги изпържете в 1 с.л. сгорещено олио по 3 мин. от всяка страна, след което ги махнете от огъня.

В друг тиган загрейте останалото олио и леко запържете обеления и оформен на полумесеци лук и остърганите и нарязани на тънки ивички моркови, посолете ги, наръсете ги с черен пипер и ги изсипете в намазнена тава.

Наредете отгоре парчетата риба, покрийте ги с почистените, измити, подсушени и нарязани на четвъртинки гъби, посолете, поръсете леко с черен пипер, разстелете майонезата, а върху нея насипете равномерно настъргания на едро ренде кашкавал и печете ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна 20 мин., докато получи златиста коричка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: