Руладини със сирена и винен сос

13/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зачервете леко филетата в загрятото олио, подправете ги със сол и черен пипер и ги оставете да изстинат.

Задушете накълцания лук в олиото, отделно изпържете наситнените печурки в маслото и ги отцедете от мазнината върху книжни салфетки.

Смесете надребнената горгондзола, настърган пармезан, лука, печурките и босилека и разбъркайте добре.

Във всяка от пилешките гърди с остър нож направете дълбок джоб, напълнете ги с плънка, завийте ги поотделно с алуминиево фолио като пакетчета и ги печете около 30 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.

През това време сгорещете водата, разтворете вътре натрошеното кубче бульон, след което го прецедете.

В олиото запържете брашното, налейте бульона и виното, като разбърквате енергично, за да получите гладък сос, оставете го да клокне леко, добавете сол и в самия край на варенето балсамовия оцет.

Нарежете изпечените пълнени гърди и ги поднесете, полети със соса, с гарнитура по ваш вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар