Печени бухти с мармалад

18/04/2019
"Добрите стари печени бухти с мармалад - който не ги е хапвал, той не ги е похвалил"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо363
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме маята и я разбиваме с малко хладко прясно мляко, 1 чаена лъжичка захар и брашно до получаване на рядка кашичка, която оставяме да втасва.

Към втасалата мая прибавяме брашното, предварително разбитите жълтъци, захар, сол, затопленото прясно мляко и лимоновата кора. Замесваме тесто и накрая му слагаме и разтопеното масло. Омесваме добре и оставяме на топло да втасва.

Втасалото тесто за бухти разточваме, разделяме на еднакви квадратчета, като във всяко слагаме по малко мармалад, разбит с рома и канелата.

Всяко парченце загъваме, намазваме с олио, за да не залепне при печенето, и ги нареждаме едно до друго в намазана с масло тава, след което ги оставяме да втасват.

Печем ги в умерена фурна до златистокафяво. Вариант е и да ги изпържим. Изваждаме готовите бухти и ги поръсваме с пудра захар.

Компактен оранжев пластмасов поднос 34 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен оранжев пластмасов поднос 34 см
4.87 лв.
3.75 лв.
Виж ››

Практичен пластмасов поднос в приятен оранжев цвят, който има широко приложение в домакинството.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар