Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Печени бухти с мармалад

Печени бухти с мармалад

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Добрите стари печени бухти с мармалад - който не ги е хапвал, той не ги е похвалил"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 80 г
  • масло - 80 г
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонова кора - ½ лимон
  • мая - 30 г
  • мармалад - 400 г
  • ром - 1 с.л.
  • канела
  • олио - 100 мл
  • масло - 20 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме маята и я разбиваме с малко хладко прясно мляко, 1 чаена лъжичка захар и брашно до получаване на рядка кашичка, която оставяме да втасва.

Към втасалата мая прибавяме брашното, предварително разбитите жълтъци, захар, сол, затопленото прясно мляко и лимоновата кора. Замесваме тесто и накрая му слагаме и разтопеното масло. Омесваме добре и оставяме на топло да втасва.

Втасалото тесто за бухти разточваме, разделяме на еднакви квадратчета, като във всяко слагаме по малко мармалад, разбит с рома и канелата.

Всяко парченце загъваме, намазваме с олио, за да не залепне при печенето, и ги нареждаме едно до друго в намазана с масло тава, след което ги оставяме да втасват.

Печем ги в умерена фурна до златистокафяво. Вариант е и да ги изпържим. Изваждаме готовите бухти и ги поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: