Пелмени с кайма

Пелмени с кайма
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • вода
  • сол - 1 с.л.
  • За плънката
  • кайма - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва със ситно нарязания лук и се подправя с черен пипер и сол. Оставя се да престои.

В това време се приготвя тесто за пелмени, като се смесват брашното и солта и се добавя необходимото количество вода за получаването на средно меко тесто.

От него се разточва кора с дебелина около 4 - 5 мм. С кръгла формичка или чаша от кората се изрязват кръгчета с диаметър около 6 мм.

В средата на всички пелмени се слага каймата, след което тестото се прегъва на две, а краищата се притискат с малко вода, за да залепнат по-добре.

Така приготвените пелмени се варят във вряща вода. След като се извадят, се отцеждат и се поливат с разтопено масло.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: