Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Пелмени»Пелмени на пара по корейски (Поу за)

Пелмени на пара по корейски (Поу за)

Пелмени на пара по корейски (Поу за)
19/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Време е за малко корейска кухня - наслада за всички сетива"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 1. 5 ч.ч.
  • За плънката
  • кайма - 400 г
  • зеле - 1 малка глава
  • лук - 3 глави, кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • водка - 2 с.л. или вермут
  • соев сос - 2 с.л.
  • лют червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За соса
  • соев сос - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • водка - 2 с.л.
  • джинджифил - 1 щипка
  • За варенето
  • бульон - 2 ч.ч. или вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от брашното и водата, месете го, докато стане еластично, покрийте го с кърпа и го оставете да постои известно време.

Смесете каймата със солта, лютия пипер, счукания чесън, соевия сос, водката и 1 с.л. вода, добавете ситно нарязаните лук и зеле и разбъркайте.

Разточете тестото на кора с дебелина 2-3 мм, от която изрежете кръгчета с диаметър 6-8 см.

В центъра на всяко сложете по лъжица от каймата, прегънете на две и оформете топка.

Подредете ги в тенджера за варене на пара или върху метално сито или гевгир в обикновена тенджера и ги варете с бульон или вода.

Поднесете пелмените в блюдо с купичка бульон на всеки и каничка със сос, приготвен от соевия сос, оцета, водката и джинджифила.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: