Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол на пара със соев сос и оцет

Карфиол на пара със соев сос и оцет

Карфиол на пара със соев сос и оцет
Снимка: Сергей Анчев
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Едно чудно мезенце от карфиол, приготвен с малко по-различен сос - вкусът обаче е гарантиран"

Необходими продукти

  • карфиол - 1000 - 1200 грама
  • доматено пюре - 70 грама
  • зехтин - 9 с.л. (висококачествен)
  • ябълков оцет - ½ ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • захар - 100 грама
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте на розички карфиола. След това го сварете на пара за 4-5 минути.

В тенджерка сипете 1 лъжица зехтин, доматеното пюре, захарта, оцета, соса Уорчестър и соевия сос. Разбъркайте добре и изчакайте сместа да заври.

Размийте брашното в половин чаша студена вода и го сипете в тенджерката, като не спирате да бъркате.

Свалете сладко-киселия сос от огъня, когато достигне до желаната гъстота.

Разпределете розичките карфиол в чинии, посолете ли ги леко и ги полейте със зехтин и черен пипер. Залейте щедро със соса и сервирайте.

Карфиолът на пара със соев сос и оцет е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: