Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Свински ушички в соев сос

Свински ушички в соев сос

Свински ушички в соев сос
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Любимите свински уши, приготвени със соев сос"

Необходими продукти

  • свински уши - 5 бр.
  • кетчуп - 150 г
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • захар - 2 с.л.
  • универсална подправка - 3 с.л. пикантина
  • соев сос - 1/2 ч.ч. (тъмен)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и сложете свинските уши да се варят за половин час. Отцедете и нарежете на ивици.

Смесете кетчупа, захарта и соевия сос, добавете черния пипер, пикантината и оцет.

Сипете соса при ушите и разбъркайте. Оставете за два часа.

Консумирайте вкусното мезе веднага или запечете/изпържете.

Свинските ушички в соев сос са много апетитни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: