edin.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Солен пай със свински бут

Солен пай със свински бут

Солен пай със свински бут
20/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински бут - 1 кг
  • бекон - 100 г
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • ябълки - ½ бр. кисела
  • кашкавал - 300 г
  • кори за баница - ½ пакет
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • вино - ½ ч.ч. червено
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В гювеч сипете нарязаното на кубчета месо, смесено с нарязания на полукръгчета праз и залейте със зелевия сок, водата и виното.

Прибавете ситно нарязаните бекон и ябълка, дафиновия лист, пресования чесън и сол, ако зелевия сок не е достатъчно солен.

Излейте отгоре олиото, покрийте съда с алуминиево фолио, похлупете, печете около 90 мин. в предварително умерено загрята фурна и оставете да изстине във фурната.

На другия ден разстелете корите за баница, напръскайте ги с олио и ги наредете в намазнена кръгла тавичка.

Настържете отгоре половината кашкавал, изсипете кебапа, поръсете с останалия настърган кашкавал и печете ястието, докато корите получат хубав загар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: