Начин на приготвяне
Замесете тесто от брашното и водата, месете го, докато стане еластично, покрийте го с кърпа и го оставете да постои известно време.
Смесете каймата със солта, лютия пипер, счукания чесън, соевия сос, водката и 1 с.л. вода, добавете ситно нарязаните лук и зеле и разбъркайте.
Разточете тестото на кора с дебелина 2-3 мм, от която изрежете кръгчета с диаметър 6-8 см.
В центъра на всяко сложете по лъжица от каймата, прегънете на две и оформете топка.
Подредете ги в тенджера за варене на пара или върху метално сито или гевгир в обикновена тенджера и ги варете с бульон или вода.
Поднесете пелмените в блюдо с купичка бульон на всеки и каничка със сос, приготвен от соевия сос, оцета, водката и джинджифила.