Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Пелмени»Пелмени на пара по корейски (Поу за)

Пелмени на пара по корейски (Поу за)

Пелмени на пара по корейски (Поу за)
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Време е за малко корейска кухня - наслада за всички сетива"

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 1. 5 ч.ч.
  • За плънката
  • кайма - 400 г
  • зеле - 1 малка глава
  • лук - 3 глави, кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • водка - 2 с.л. или вермут
  • соев сос - 2 с.л.
  • лют червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За соса
  • соев сос - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • водка - 2 с.л.
  • джинджифил - 1 щипка
  • За варенето
  • бульон - 2 ч.ч. или вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от брашното и водата, месете го, докато стане еластично, покрийте го с кърпа и го оставете да постои известно време.

Смесете каймата със солта, лютия пипер, счукания чесън, соевия сос, водката и 1 с.л. вода, добавете ситно нарязаните лук и зеле и разбъркайте.

Разточете тестото на кора с дебелина 2-3 мм, от която изрежете кръгчета с диаметър 6-8 см.

В центъра на всяко сложете по лъжица от каймата, прегънете на две и оформете топка.

Подредете ги в тенджера за варене на пара или върху метално сито или гевгир в обикновена тенджера и ги варете с бульон или вода.

Поднесете пелмените в блюдо с купичка бульон на всеки и каничка със сос, приготвен от соевия сос, оцета, водката и джинджифила.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: