edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Панирани пилешки пържоли

Панирани пилешки пържоли

Панирани пилешки пържоли
11/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
"Не си представяме тези панирани пилешки пържоли без една ледена бира, а вие?"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - от едно пиле, бяло
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - на вкус
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете бялото месо и оформете малки пилешки пържоли.

Начукайте ги, поръсете със сол, черен пипер и задължително лимонов сок и ги оставете в хладилника за 3-4 часа.

След това потопете пържолките последователно в брашното, разбитите яйца и галетата и ги изпържете в сгорещената мазнина.

Сервирайте ги топли със студена бира.

Вкусно панирано пиле - опитайте!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: