Мусака от патладжани с гъби

24/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене85 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо162
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и се нарязват на филии с дебелина 1 см. Посоляват се и се оставят в наклонен съд да се отдели горчивият им сок.

Отцеждат се, овалват се в брашно и се пържат в силно загрятото растително масло. В малка тавичка се нареждат ред изпържени патладжани, след това гъби и лук, нарязани на тънки филии. Наръсват се с щипка сол и черен пипер.

Отново се нареждат в същата последователност патладжани, гъби и лук. Завършва се с патладжани.

Сметаната се разбива с малко брашно (1 супена лъжица) и 1 щипка сол, разрежда се с 2–3 супени лъжици вода и се излива равномерно върху мусаката.

Съдът се захлупва с капак и се слага в умерено загрята фурна да се пече около 1 ч. Готовата вегетарианска мусака се поднася със задушен ориз и салата по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар