Лозови сармички

26/03/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене70 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите със студена вода лозови листа се попарват с кипяща подсолена вода и се оставят в нея десетина минути, отцеждат се, а водата се запазва.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава до омекване в растително масло, от което са отделени 1 – 2 супени лъжици.

Прибавят се оризът, доматеното пюре, сол, черен пипер, копър и джоджен и се задушава леко. В лозовите листа откъм долната им страна се слага по малко от задушената смес.

Увиват се лозови сарми, които се нареждат в плитък съд, притискат се с порцеланова чиния, заливат се с вода, с която са били попарени листата, и се варят на тих огън до попиване на течността.

Отделеното растително масло се сгрява и се оцветява с червения пипер. При поднасяне на сармите към всяка порция се слага по малко от маслото и по 1 супена лъжица кисело мляко.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар