Кълцана туршия

13/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"Колко е хубаво зимата да отвориш няколко буркана и да си хапнеш малко кълцана туршийка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцваме или смиламе почистените и измити камби и другите зеленчуци. Счукваме чесъна и го прибавяме към сместа заедно със солта и захарта.

Всичко объркваме и изсипваме в тензух, който слагаме да виси над дълбок емайлиран съд в продължение на 24 часа.

Към изтеклия в съда сок прибавяме оцета, разбъркваме и варим 10 – 15 минути. Със зеленчуковата смес напълваме буркани, заливаме течността, а отгоре наливаме 2 пръста олио (над туршията).

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: