Начин на приготвяне
Корените за супа, ябълката, гъбите и 1 глава лук се нарязват на ситно и се задушават с щипка сол и черен пипер в кравето масло до омекване
Прибавя се виното и сместа се оттегля на тих огън да къкри още десетина минути.
Картофите се обелват, сваряват се в малко количество подсолена вода, смачкват се с вилица, докато са още топли, се прибавят втората глава лук, ситно нарязана, магданоз, киселото мляко, брашното, яйцата, червен пипер и сол на вкус.
Омесва се стегнато тесто, което се разточва на кора с дебелина 2 см и от нея се нарязват с водна чаша малки питки, които се изпържват в силно загрято растително масло и се поднасят със задушените зеленчуци и доматения сос.
Наръсват се с настърган кашкавал.