Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Малки питки»Картофени питки за обяд и вечеря

Картофени питки за обяд и вечеря

Картофени питки за обяд и вечеря
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 500 г
  • лук - 2 глави
  • растително масло - ½ ч.ч.
  • магданоз
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 ч.ч.
  • корени за супа - 2 връзки
  • ябълки - 1 бр.
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • вино - ½ в.ч.
  • краве масло - 30 г
  • доматен сос - 1 ч.
  • черен пипер
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корените за супа, ябълката, гъбите и 1 глава лук се нарязват на ситно и се задушават с щипка сол и черен пипер в кравето масло до омекване

Прибавя се виното и сместа се оттегля на тих огън да къкри още десетина минути.

Картофите се обелват, сваряват се в малко количество подсолена вода, смачкват се с вилица, докато са още топли, се прибавят втората глава лук, ситно нарязана, магданоз, киселото мляко, брашното, яйцата, червен пипер и сол на вкус.

Омесва се стегнато тесто, което се разточва на кора с дебелина 2 см и от нея се нарязват с водна чаша малки питки, които се изпържват в силно загрято растително масло и се поднасят със задушените зеленчуци и доматения сос.

Наръсват се с настърган кашкавал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: