Аспержи огретен

18/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се почистват, обелват се, отрязват се главичките (около 3 см), а останалата част се нарязва на колелца. Варят се в посолена вода 20 мин.

Главичките се отцеждат и се нареждат в намаслена тавичка. Колелцата се разваряват и се претриват през сито.

Към пюрето се прибавят надробеното сирене и сос Бешамел, приготвен от половината масло, брашното, млякото и отварата от аспержите.

С получената смес се заливат аспержите в тавичката, изравняват се, наръсват се с галета и настърган кашкавал и тук-там се разпръскват парчета от отделеното масло.

Ястието се пече в умерена фурна до зачервяване на заливката.

Аспержите огретен се поднася се със салата по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар