Огретен от пащърнак

Огретен от пащърнак
Снимка: Ani Voinova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"А това казахме ли го - супер огретен от пащърнак, който на всяка цена трябва да опитате"

Необходими продукти

  • пащърнак - 500 г
  • сирене - 100 г
  • краве масло - 60 г
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пащърнакът се обелва и се сварява в малко количество подсолена вода. Отцежда се, нарязва се на кръгчета и се слага в малка тавичка, намазана с мазнина и наръсена с галета.

От маслото и брашното се прави светла запръжка, която се разрежда с млякото (студено) и отварата от варенето на пащърнака да се получи гъстичък сос.

Сосът се застройва с жълтъците, посолява се на вкус, смесва се с надробеното сирене, наръсва се с черен пипер и се излива при пащърнака.

Огретенът се пече в умерена фурна, докато хване червена коричка. Поднася се със салата от пресни зеленчуци или кисели краставички.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: