Свински гулаш със зеле

MarianaMariana
Новак
688
6
07/10/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • кисело зеле - 1.2 кг
  • лук - 100 г
  • мас - 100 г
  • каймак - 200 г
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на едри ивици и се запържва с част от лука, нарязан на ситно в половината мас. Месото се нарязва на дребно, като за кебап и се сотира в останалата мас до омекване.

Когато се зачерви месото, се прибавя останалият ситно нарязан лук, пържи се и той до зачервяване, след което се посолява.

В подходяща дълбока тенджера се слагат ред кисело зеле, ред месо и така до изчерпване на продуктите. Продуктите се заливат с гореща вода, захлупват се и се поставят да врат на тих огън до изпаряване на течността и готовност на месото и киселото зеле.

При сервиране се заливат с киселия каймак или малко кисело мляко. Поръсват се с червен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар