Edin.bg»Рецепти»Салати»Салата от охлюви с винегрет

Салата от охлюви с винегрет

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • охлюви - 750 г
  • лук - 30 г
  • моркови - 30 г
  • керевиз - 30 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • тамян - 5 г
  • винегрет - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охлювите се почистват много добре, измиват се добре и се слагат във вода да кипнат, след което тази вода се изхвърля и се заливат с прясна.

Към тях се прибавят ситно нарязаните керевиз, моркови и лук, както и подправките.

Продуктите се оставят да се варят на тих огън 2-3 часа, докато охлювите започнат да се вадят лесно от черупките.

Снемаме съда от котлона и го оставяме да се оглади, след което вадим охлювите от черупките и ги прехвърляме в чиния за сервиране. Заливаме ги със сос винегрет и ги поднасяме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: