Супа от раци по руски

30/09/2019
"Добре приготвената супа от раци има прозрачен бульон, вкус на рибна супа и аромат на раци."
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бульон - 2 л рибен, концентриран
  • раци - 8 бр.
  • риба - 300 г филе
  • хляб - 4 филии, пшеничен
  • каймак - 100 г млечен
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л. краве
  • масло - 2 с.л. от раци
  • магданоз - ¼ връзка
  • копър - ¼ връзка
  • черен пипер - на вкус, млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете раците в солена вода, извадете месото от опашката и щипките, отделете настрана черупките.

Смелете в месомелачка рибното филе и месото от раците.

Към смляното месо добавете накиснатите в каймака филии, кравето масло и суровите яйца.

Подправете сместа със солта и пипера и разбъркайте добре, докато се получи еднородна кайма.

Поставете почистените и измити рачешки черупки, които сте напълнили с каймата в тенджера, залейте ги с бульона, варете няколко минути и отстранете от огъня.

Прибавете опашките и маслото от раци и оставете за няколко минути.

Когато сервирате супата, разпределете черупките и опашките в чиниите, залейте ги с рибен бульон и поръсете с нарязаните магданоз и копър.

Насладете се на готовата супа от раци, докато е още топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар