Щи от кисело зеле

19/02/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете ситно нарязаното и отцедено от сока кисело зеле, половината доматено пюре и 200 гр бульон или вода.

Захлупете я и задушавайте 1. 5 – 2 часа, като отначало задушаването трябва да е на максимална степен на огъня, а 5 минути след като зелето заври, го оставете на тих огън.

Прибавете към зелето изпържените в маслото настъргани корени и лук 10-15 минути преди края на задушаването.

В кипящия бульон изсипете задушеното зеле и варете30-40 мин.

В готовите щи добавете 2-3 скилидки, които сте стрили със сол.

Сервирайте щите, като в чиниите добавете сметана и наситнените копър и магданоз.

С щите от кисело зеле обикновено се поднасят с ушички за щи, кльоцки, кулебяка с елда, елдена каша, ватрушки или разтегаи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар