Бамя с лимонов сок

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бамя - 1 кг
  • масло - 100 г
  • лук - 100 г
  • зехтин - 150 г
  • лимони - 1 бр.
  • бяло вино - 150 мл
  • червен пипер - 1 щ.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се запържва в зехтина. Когато омекне, се прибавя лимоновият сок, виното и бамята. Продуктите се заливат с топла вода, колкото да ги покрие.

Ястието се вари около 20 минути на тих огън. Преди да се свали от котлона, се поръсва с червен пипер и ситно нарязан магданоз.

Може да се поднесе както топло, така и студено.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: