Праз с маслини

MarianeMariane
Новак
6944
Праз с маслини
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Няма значение как ще хапвате това ястие с праз и маслини - и студено, и топло е много вкусно"

Необходими продукти

  • праз - 5 - 6 стръка
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 1/2 с.л.
  • доматена салца - 1 с.л.
  • маслини - 150 г обезкостени по избор
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно праза и го пържим до омекване в загрятото олио.

Когато поомекне, прибавяме брашното и доматената салца, както и гореща вода, колкото да покрие праза.

Оставяме ястието да ври на тих огън до омекване на праза, след което прибавяме маслините, варим още 10-15 минути, поръсваме с магданоз и сваляме от котлона.

Поднасяме топло или студено, вкусно е и по двата начина.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: