Edin.bg»Рецепти»Риба»Змиорки с гъби

Змиорки с гъби

MarianeMariane
Новак
6944
Змиорки с гъби
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ако не сте опитвали змиорки, това е рецептата, с която да се запознаете с тях"

Необходими продукти

  • змиорка - 3 бр.
  • черен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • карамфил - 2 - 3 глави
  • гъби - 1 ч.ч. нарязани печурки
  • сол
  • олио - за пържене
  • яйца - 3 бр. жълтък
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимони - 1/2 сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме змиорките, отстраняваме главите и ги нарязваме на дълги ивици. Посоляваме ги и ги оставяме да поемат от солта поне 30 минути.

Изплакваме ги и ги изпържваме в олио. Към готовите риби прибавяме сол, черен пипер и 2 с.л. брашно.

Разреждаме запръжката с 1 ч.ч. вода и кипваме. Варим 5 минути на тих огън, след което сваляме за кратко от огъня и добавяме ситно нарязаната глава лук черния пипер, карамфила и гъбите.

Връщаме ястието на огъня и варим още 25 минути.

Изваждаме рибата и я нареждаме в чиния, сосът прецеждаме и застройваме с жълтъците. Поднасяме ястието студено, подправено с малко лимонов сок.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: