Унгарска доматена супа

MarianaMariana
Новак
688
6
07/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбираме хубави домати, нарязваме ги и ги слагаме да се варят в подсолена вода.

Когато доматите омекнат хубаво, ги прецеждаме през гевгир.

В отделен съд запържваме маслото с брашното, докато брашното порозовее. Разреждаме запръжката с бульона, като се стараем да има поне 6 ч.ч. от него.

Прибавяме в супата ориза, захарта и посоляваме на вкус. Варим доматената супа на тих огън до омекване на ориза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар