Edin.bg»Статии»Спорт и Хранене»Браунито с тиквички, което стана хит по света

Браунито с тиквички, което стана хит по света

Браунито с тиквички, което стана хит по света
Снимка: Илиана Първанова

Браунито със сигурност е един от най-любимите и популярни шоколадови десерти. Първата рецепта за този сладък шедьовър се появява още през 1896 година в кулинарната книга на Фани Фармър.

Идеята зад появата на браунито идва от добавката на шоколад към смес за бисквитки. Така се ражда един от най-великите десерти в света на кулинарията.

Класическата рецепта за брауни включва захар и естествено шоколад. Ето защо, когато искаме да поддържаме здравословна форма и да отслабнем, то присъствието на този любим десерт трябва да бъде изключено от менюто.

В миналото това е представлявало проблем, но днес съвременната кулинария предлага здравословна алтернатива дори на такива сладки десерти като браунито.

Как да приготвите хитовия сладкиш брауни с тиквички

Ето какво представлява браунито от тиквички и как можете да си го приготвите. Тази рецепта стана любима на много дами по света заради по-малкото калории, диетичния и освежаващ вкус на шоко сладкиш.

Ако искате да експериментирате и да преоткриете сладкия свят на десертите по здравословен начин, то тази рецепта е подходящото решение за вас. Браунито от тиквички е една здравословна алтернатива, която е полезна рецепта за вашия хранителен режим, когато искате да поддържате форма или пък да свалите от своето тегло.

Необходими продукти за брауни с тиквички

Tиквички и брауни

За целта са ви необходими следните продукти:

- Какао – 2 с.л.

- Брашно – 1 ч.ч.

- Сода – 1 ч.л.

- Бакпулвер –1 ч.л.

- Сол – 1 щипка

- Шоколад – 80 г

- Олио – ½ ч.ч.

- Кафява захар –1/3 ч.ч.

- Мед – 1 с.л.

- Яйца – 2 бр.

- Тиквичка – 1 бр.

Приготвяне на брауни с тиквички

Първо, трябва да измиете и почистите тиквичката, след което да я поставите в блендер и да я смилете на пюре. След това постепенно започвате да добавяте всеки от останалите продукт и с изключение на шоколада.

Когато сместа е готова, добавяте двата вида шоколад и го разбъркате на ръка. Накрая изсипвате готовата смес в тава, която покривате с хартия за печене.

Изпечете браунито на 170 °C, докато прецените, че вашето брауни с тиквички е готово.

За лятото е страхотна алтернатива да прибавите към рецептата горски плодове, които да олекотят ястието и да му придадат свежест.

Друга здравословна алтернатива на браунито

- Ментово брауни;

- Здравословно брауни с овесени ядки;

- Веган брауни с рожков.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest