edin.bg»Статии»Спорт и Хранене»Режим за изчистване на мазнини

Режим за изчистване на мазнини

Режим за изчистване на мазнини
Неопренов колан с цип за отслабване и стягане - 130 см-30%
Препоръчано за теб:
Неопренов колан с цип за отслабване и стягане - 130 см
20.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

Мазнините, които се трупат по тялото, особено тези около корема и талията, създават не само дисхармония във външния вид, но застрашават и здравето. Затова въпросът как да се стопят излишните мазнини минава на първо място в дневния ред.

Начините за постигане на желаните резултати съчетават тренировки и подходяща диета. За да се получи видима промяна обаче, е нужно време.

Като начало, за да се намалят мазнините е необходимо дневният разход на енергия да надхвърля дневния приход, тоест необходим е отрицателен енергиен баланс.

Натрупана мазнина може да се изгори директно с кардио тренировки или със силови тренировки. След физическото натоварване се увеличава разходът на енергия, който обхваща и времето на покой, а в спокойно състояние повечето енергия се осигурява от изгарянето на мазнини.

Физическата активност е пряко свързана с хранителната диета през периода на горене на мазнините. Добра е да се спазва диета, която не налага гладуване.

Едно добро предложение и допълнение към режима за изчистване на мазнини е използването на така наречената пречистваща вода. Съставките, от които се приготвя, са напълно достъпни - това са вода, грейпфрут, мандарини, краставици и листата на ментата. Какво дава на тялото тази напитка?

Детокс напитка за изчистване на мазнини

Витамин С от грейпфрута превръща мазнините в гориво за тялото и предотвратява натрупването им.

Плодът мандарина стабилизира нивата на захарта в кръвта и помага да се горят калории.

Краставиците са природен диуретик, който пречи да се събира излишна течност в тялото, а фибрите в нея засищат. Калориите в същото време са съвсем малко.

Ментата, освен че подобрява вкуса, има благотворно въздействие върху храносмилателния тракт.

Разбира се, може да приемате различни вариации на детокс напитката, да добавите други съставки като лимон и т.н.

Зеленолистните зеленчуци са подходяща храна, тъй като дават нужните на тялото въглехидрати. Те имат нисък гликемичен индекс и зареждат с енергия.

Лютата храна е подходящ избор, защото е известно, че пикантните подправки засилват метаболитните процеси в тялото. Лютият червен пипер, куркумата и семената на синапа са добра комбинация за подправяне на храната.

Друго добро предложение е засилената консумация на карфиол. Запечен на фурна с подходящи подправки, той е храна, която се грижи за здравето на черния дроб и в същото време подпомага изгарянето на излишните мазнини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest