Edin.bg»Избрани Колекции»Агнешко в Гювеч на Бавен Огън


Нарязваме агнешкото месо на дребни парчета и го пържим в загрятото олио до зачервяване....

Готвим на тих огън до пълната готовност на месото.
Малко преди да свали яденето от огъня, прибавяте ситно нарязания магданоз....

Оставяме сосът да ври на тих огън около 15 минути, след което сваляме от котлона и застройваме жълтъците....

Залейте със студена вода, кипнете и задушавайте продължително на тих огън до готовност....

Ако ти харесва рецептата, опитай и предложенията ни за джолан в гювеч, славянски гювеч или банска капама в гювеч....

Извадете ги, нарежете ги на парчета и ги сложете в глинен гювеч заедно с мазнинката....
Рейтинг
4.4
Общо гласували: 9
56
41
32
20
10
Дай твоята оценка: