Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Богат празничен гювеч с 3 вида месоКартофите се режат на кубчета, а лукът - на полумесеци.
Вземете гювеч, намазнете го....
Гарнитура за кюфтета, пържено и печено месо
Настържете на ситно ренде морковите, прибавете счуканите орехи, ситно нарязаните лук, маслини и магданоз, посолете, залейте с олиото и оцета и разбъркайте...
Сарми с месо от пуйка на фурна
В зелевите листа поставете парчета пуешко месо и ивички сланина и завийте лозови сарми.
В тава сложете зелеви листа и отгоре наредете готовите...
Борш с кисело зеле и телешко месо
Прибавете към него картофите, нарязани на кубчета и зелето – на лентички и варете около 15 мин....
Салата от леща, домати и говеждо месо
Лещата залейте със студена вода и добавете обелената глава лук, набодена с карамфилчето, наситнения магданоз, мащерката, начупения дафинов лист, солта...
Топки от телешко месо с кисел сос
Взимаме мляното телешко месо, добавяме ориза, белтъка и подправките и омесваме кайма. С намазнени ръце оформяме малки топки с големината на орех....
Руло от кокоше месо в кексова форма
Смелете в месомелачка обезкостеното кокоше месо заедно с кожата и мазнината.
Добавете нетлъсто свинско или телешко месо и прекарайте пак през месомелачката...
Месо с лук и яйца в гювечета
Нарежете месото на парчета и го овкусете с червен пипер, нарязан на ситно лук и магданоз.
Добавете нарязаните на ситно чушки, горчицата и кимиона...
Топеница с 2 вида месо и зеленчуци
Нарежете месото на ивици и го задушете в дълбок тиган със сгорещена мазнина за около 10 минути.
Нарежете гъбите на филийки, лука и чесъна на дребно...
Гювече с месо от джолан и зеленчуци
Почистеното свинско джоланче трябва да се вари до момента, в който месото се отделя от кокала лесно.
Зеленчуците ги настъргваме или нарязваме...
Запеканка със зеленчуци, извара и пушено месо
Сварете картофите.
Наситнете праза, настържете морковите, пушеното месо нарежете на кубчета, а тиквичките на малки парченца....
Супа картофи със сланина
Добавете ситно нарязаните моркови, корени за супа и картофи и варете до омекването на продуктите....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка: