Начин на приготвяне
Смелете в месомелачка обезкостеното кокоше месо заедно с кожата и мазнината.
Добавете нетлъсто свинско или телешко месо и прекарайте пак през месомелачката.
Към получената кайма прибавете накиснатия в млякото хляб без кората, суровото яйце и подправките.
Размесете и смелете за трети път в месомелачката.
В намазана с масло правоъгълна форма за кекс изсипете каймата, заравнете я добре и я покрийте с фолио.
Печете в загрята на 180 градуса фурна около час.
След като извадите от фурната, оставете месното руло да престои 20 мин. във формата.
След това го извадете, оставете го да се охлади и го нарежете на филийки.
Подредете филийките в плато и гарнирайте с пресни зеленчуци или туршия и майонезен сос.
Ако сервирате рулото като основно ястие, го поднесете със задушени зеленчуци и полейте с разтопено краве масло.