Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусна и сполучлива леща на тиганИзмитата леща може по желание да се накисне за половин час, след което да се свари до готовност. Тази се свари за половин час.
Междувременно лукът...
Постна леща с праз и моркови
Измийте добре лещата и я сипете в тенджера със студена вода да се вари на умерен огън.
Нарежете на кубчета чушката и моркова, а праза и чесъна...
Червена леща с тиквички и морковиНарежете скилидките чесън, лука, морковите и тиквичката (на ленти, обелена).
Задушете зеленчуците в олио и малко вода. Овкусете с подправки....
1
Здравословни кюфтенца с цвекло и леща
Накиснете лещата за 30 мин. Сварете със содата, свалете от котлона и оставете да изстине.
През това време настържете на ренде цвеклото и морковите...
Леща с червен лук и моркови
Накиснете лещата от предишната вечер във вода.
На следващия ден я прехвърлете в тенджера по налягане и сипете около 2 литра вода.
Добавете...
Вегетариански кюфтета от леща на тиган
Сварете лещата заедно с моркова и картофа. Отцедете напълно омекналите зеленчуци и ги намачкайте с помощта на вилица.
Прибавете към тях галетата...
Веган салата от леща със зеленчуци
Сварете лещата и моркова. Охладете и ги прехвърлете в купа, като нарежете моркова на колела.
Прибавете нарязаните на кубчета краставички, наситнените...
Постна леща с чесън и моркови
Нарежете на ситно зеленчуците.
Загрейте зехтина и ги задушете до омекване. Поръсете с червен пипер и сипете около литър вода.
Когато кипне,...
Постна леща със спанак и чесън
Наситнете лука и чесъна. Загрейте олиото и ги запържете.
Измийте много добре спанака и го нарежете.
Прибавете лещата към чесъна и лука, налейте...
Разядка с леща и зелени маслини
Измийте лещата, сварете я за 10-15 минути, охладете, отцедете и прехвърлете в блендер.
Добавете нарязаните зелени маслини (оставете няколко за...
Хумус с леща, бадеми и сусам
Първо сварете лещата до пълното омекване на зърната. Отцедете я и я оставете да се охлади.
На сух тиган запечете за кратко сусама, за да получи...
Крем супа от червена леща по турски
Измийте и отцедете червената леща. Почистете и нарежете зеленчуците на дребно. Задушете ги в 3 с.л. олио за десет минути.
Сипете лещата и разбъркайте...
Рейтинг
4
Общо гласували: 5
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: