Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Здравословни кюфтенца с цвекло и леща

Здравословни кюфтенца с цвекло и леща

Здравословни кюфтенца с цвекло и леща
Снимка: Илиана Първанова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15

Необходими продукти

  • хляб - 1/2 филийка
  • леща - 1 ч.ч. кафява
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • червено цвекло - 1/2 бр.
  • джинджифил - 2 щипки на прах
  • магданоз - 1/3 връзка
  • зехтин - 1 с.л.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • гарам масата - 1/4 ч.л.
  • сода за хляб - 1/4 ч.л.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лещата за 30 мин. Сварете със содата, свалете от котлона и оставете да изстине.

През това време настържете на ренде цвеклото и морковите. Добавете магданоза и лука, нарязани на ситно. сипете лещата, хляба, зехтина и царевичното брашно. Овкусете с гарам масата, хималайска сол, черен пипер, джинджифил и кимион.

Разбъркайте и оформете веган кюфтенцата. Наредете върху тава с хартия за печене.

Печете кюфтенцата от леща за 20 мин. на 180 градуса.

Сервирайте здравословните кюфтенца с цвекло и леща в компанията на млечен сос, дип, разядка, салата или друга гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: