Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Доматена супа с празПочистете и нарежете трите вида лук. Сложете олио и ги запържете. Добавете нарязаната чушка и целината, после и настъргания морков. Щом се задушат...
Бюрек баница
С вилица разбивате яйцата, добавяте прясно мляко и заливате балканската баница.
Разклатете тавата, да попадне заливка и под корите....
Задушени картофи с праз лук
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета, а празът на дребно. Объркайте ги добре, залейте ги с малко вода, само колкото да ги покрие.
Варете...
Наденица с праз по селски
Празът и кромидът се почистват и нарязват дребно.
Задушават се в 2 с.л. мазнина.
Щом променят цвета си, към тях се добавя нарязаната на колелца...
Сланина с праз по селски
Нарязваме сланината на по-едри парчета и пържим до зачервяване. Изваждаме я и в мазнината пържим ситно нарязаната глава лук. Когато лукът омекне,...
Чорба от маслини и праз
Нарежете на ситно праза и го изпържете до омекване в загрятото олио.
Поръсете с червен пипер и залейте с 3 ч.ч. гореща вода и 5 ч.ч. зелевата...
Пикантно свинско с праз лук
Свинското месо измийте, нарежете на дребно и запържете в тенджера под налягане до промяна на цвета.
Добавете бирата и овкусете със сол. Затворете...
Чорба от сирене и праз
Празът се нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода. Прибавя се леко препеченото брашно, размито в студена вода.
След като чорбата поври...
Кремсупа с праз и картофи
Почистете, измийте и нарежете на ситно праза и картофите.
Задушете в половината масло праза, прибавете картофите, разредете с водата и варете около...
Омлет с праз на фурна
Задушете в кравето масло изчистения, измит и нарязан на ситно праз.
Прибавете към охладения задушен праз разбитите яйца с прясното мляко и солта...
Рейтинг
5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: