Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сарми от спанак с гъби и оризПотопете за малко спаначените листа във вряла вода и с половината от плънката оформете сарми, които изпържете в останалото олио....
Зелеви сарми с кайма и варена заливка
Готовите зелеви сарми наредете в тава за печене. Сипете около 500 мл вода и покрийте с фолио....
Зелеви сарми с кайма и сланина в гювеч
Завийте сарми, като слагате от сместа с каймата, месо и сланина....
Сос Арабиата
В подходяща тенджерка се загрява зехтина и в него се запържват нарязаните на дребно лук и скилидки чесън.
Към тях се добавят червеното вино, захарта...
Бешамел сос
Загрейте маслото и запържете до бледожълто брашното, като бъркате непрекъснато.
Когато брашното достигне до желания цвят, прибавете постепенно...
Сос асорти
Нарежете на ситно почистените лук, домати, краставици, кисели краставички и чушка.
Добавете ситно нарязания пелин и магданоз, горчицата, маринования...
Фин доматен сос
Загрейте мазнината и запържете до омекване ситно нарязаните зеленчуци. Когато омекнат, добавете доматената салца или доматите, настъргани на ренде...
Сос с моркови
Загрейте маслото и запържете брашното до светла запръжка. Разредете с бульона, добавете настърганите моркови и сол на вкус.
Оставете соса да се...
Сос с каймак
Загрейте маслото и запържете за кратко брашното до златисто.
Разредете запръжката с киселото мляко, магданоза и пасирания чесън. Оставете да ври...
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 4
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: