Edin.bg»Съвети»Оризовото брашно без глутен ли е?

Оризовото брашно без глутен ли е?

EvgeniaEvgenia
Новак
26
Оризовото брашно без глутен ли е?

Както подсказва името, оризовото брашно е вид брашно, което е направено от една съставка - ориз. Оризовото брашно може да се използва в много рецепти за готвене и печене.

Особено подходящо е, като сгъстител за сос. В търговските вериги, като разновидност можете да срещнете кафяво или бяло оризово брашно. Бялото оризово брашно се прави от полиран бял ориз.

От своя страна, пълнозърнестият кафяв ориз се използва за направата на кафявото оризово брашно. Като цяло, въпреки че не всеки може да е чувал за него, оризовото брашно е широко използвана и невероятно популярна съставка!

Оризовото брашно без глутен ли е?

Оризовото брашно е деликатно, фино, неутрално на вкус и 100 % безглутеново брашно. Това го прави идеална алтернатива за хора, които имат непоносимост към глутен или имат цьолиакия.

Кафявото оризово брашно е с високо съдържание на протеини и съдържа по-голямо количество витамини от група В. Оризовото брашно (особено брашното от кафяв ориз), е с високо съдържание на фибри.

То е брашно, което маже да се закупи на разумни цени, особено в сравнение с другите продукти без глутен. Това се дължи на факта, че е направено от съставка, която се намира в изобилие и тя е както споменахме по-горе, ориза.

125 грама чаша универсално брашно съдържа:

- Калории: 455

- Мазнини: 1.2 g

- Натрий: 3 mg

- Въглехидрати: 95.4 g

- Влакнини: 3.4 g

- Захари: 0.3 g

- Протеин: 12.9 g

Вече знаете, че оризовото брашно е безглутеново. Така че спокойно може да се ползва в много безглутеновите рецепти като лесни безглутенови хлебчета и редица безглутенови сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати