Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в голям тиган или тенджера на средна температура. Добавите нарязания лук и чесън, и сотирайте до златисто.
Добавите патладжана нарязан на кубчета или колеца и го гответе 5-6 минути, докато омекне. След това добавете чушките и тиквичките. Готви и тях още 6-7 минути, докато зеленчуците приятно омекнат.
Прибавете нарязаните домати и подправките. Разбъркайте добре.
Намалете огъня, сложете капака и оставете ястието да къкри около 15 минути, като разбърквате от време на време, докато всички зеленчуци са добре сготвени и ароматите се смесят. Поръсване зеленчуковия рататуй с пресни подправки преди сервиране.
Вижте също как да си направите пилаф с патладжан и вкусни постни кюфтенца от патладжан.