Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Лек зеленчуков рататуй

Лек зеленчуков рататуй

Elena TodorovaElena Todorova
Почетен Член
385
Лек зеленчуков рататуй
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Лек зеленчуков рататуй, в който ще намерите натурални, пресни зеленчуци, подправени с ароматни билки - защото французите знаят как."

Необходими продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • жълти чушки - 2 бр, или зелени
  • зрели домати - 2 бр.
  • глава лук - 1 голяма
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • пресни подправки - магданоз, риган и мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган или тенджера на средна температура. Добавите нарязания лук и чесън, и сотирайте до златисто.

Добавите патладжана нарязан на кубчета или колеца и го гответе 5-6 минути, докато омекне. След това добавете чушките и тиквичките. Готви и тях още 6-7 минути, докато зеленчуците приятно омекнат.

Прибавете нарязаните домати и подправките. Разбъркайте добре.

Намалете огъня, сложете капака и оставете ястието да къкри около 15 минути, като разбърквате от време на време, докато всички зеленчуци са добре сготвени и ароматите се смесят. Поръсване зеленчуковия рататуй с пресни подправки преди сервиране.

Вижте също как да си направите пилаф с патладжан и вкусни постни кюфтенца от патладжан.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: