Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Постен реден рататуй

Постен реден рататуй

ИлиянаИлияна
Новак
122
Постен реден рататуй
Снимка: Илияна
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Дори мъжете ще харесат този реден рататуй"

Необходими продукти

  • домати - 500 грама (на кубчета)
  • тиквички - 2 броя
  • чушки - 2 червени + 1 зелена
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • червен лук - 1 глава
  • магданоз
  • мащерка
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна и го запържете в тиган със загрят зехтин. Добавете доматите на кубчета, щипка сол и захар, поръсете с мащерката.

Гответе на умерен огън 10-тина минути и свалете от огъня. Добавете наситнения магданоз и сипете соса на дъното на кръгла тавичка.

Нарежете на шайби лука, чушките и тиквичките. Наредете ги в тавата и покрийте с хартия за печене.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете рататуя за 20-тина минути.

Махнете хартията и запечете за още 20 минути.

Постният реден рататуй е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: