Начин на приготвяне
Първо пресейте брашното заедно с бакпулвера в купа. Добавете захарта и нарязаното на ситни парченца масло. Посолете и чукнете вътре яйцето. Започнете да разбърквате - с ръце или миксер.
В началото се образуват маслени трохи, които постепенно започват да се превръщат в тесто.
Масленото тесто е идеално за различни сладки и бисквити.
Може да ги приготвите веднага, като късате топчета и след това ги сплесквате. Редете бисквитите в тава с хартия за печене, оставяйки разстояние между тях.
Сладките се пекат на 180 градуса за 15-тина минути.
Ако искате да изрязвате формички от тестото, първо трябва да го увиете в стреч фолио и да го оставите в хладилник за около час, за да стегне. Така ще се разточи и изрежете много по-лесно.
Класическото маслено тесто е готово.