Начин на приготвяне
Първо разтворете живата мая с лъжица от захарта в леко затопленото мляко. Разбъркайте и покрийте съда с кърпа, оставете да престои 10-тина минути, за да шупне.
Пресейте в купа брашното. Оформете кладенче в средата и сипете вътре двете разбити яйца с останалата захар и солта. Добавете шупналата мая и постепенно замесете меко тесто, като си добавяте по малко брашно. Не прекалявайте с брашното, за да не стане твърдо тестото.
Приберете тестото в намазнена купа и я покрийте с купа. Оставете да втаса до утрояване на обема - около час.
Набрашнете кухненския плот и разточете втасалото тесто до получаване на кръгла и тънка кора.
Разрежете кората на 12 триъгълника.
В широката част слагайте парче козе сирене и лъжица сладко. Внимателно завивайте на кифличка.
Намазнете тава за печене или сложете хартия. Редете кифличките на разстояние една от друга.
Намажете ги разбития с малко вода жълтък и поръсвайте със сусам.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете кифличките до апетитен загар.
Кифличките с мая и прясно мляко са готови.