Начин на приготвяне
Овкусете със сол бутчетата и крилцата. Загрейте малко мазнина и ги запържете до златист загар, след което ги прехвърлете в чинийка.
В същата тази мазнина сипете сметаната, 150 мл вода и добавете крема сиренето и нарязаните гъби. Поръсете с черен пипер и бъркайте до хомогенност.
Сипете гъбения сос в тава за печене, а отгоре наредете пърженото пилешко. Покрийте хубаво с фолио.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете до готовност - около 40 минути.
Накрая махнете фолиото и поръсете с настърганата моцарела, запечете до апетитен загар.
Пилешкото с крема сирене, заквасена сметана и гъби е готово.
Ако обичаш да хапваш пилешко, опитай и другите ни предложения за пилешко в сос или традиционното пиле фрикасе.