Начин на приготвяне
Икономични, здравословни и вкусни стекове от карфиол - идеални за вегетарианците, но и не само.
Почистете карфиола от листата и го измийте.
Отрежете от карфиола за рецептата два стека, а останалото използвайте за друга рецепта.
Смесете в купичка зехтина и сухите подправки и намажете с тази смес стековете.
Сложете зеленчуковите стекове с тава, покрита с хартия за печене.
Разрежете скилидките чесън на две и добавете в тавата.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете във фурната на 180°С за около 20-30 минути, докато стековете омекнат.
След това махнете фолиото, обърнете стековете и печете карфиола без фолио още 10-15 минути.
Стековете от карфиол наистина са много вкусни.
В сезона на карфиола опитайте непременно и нашите запеканки с карфиол или тази крем супа от карфиол.