Edin.bg»Рецепти»Снакс»Сухари с чесън

Сухари с чесън

Сухари с чесън
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Чесновите сухари са идеално мезе за бира"

Необходими продукти

  • стар хляб - 6 филии
  • сол
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филиите хляб се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Ако желаете, може да отстраните с нож коричките.

В купичка се счукват скилидките чесън на каша заедно с малко сол. Прибавя се зехтинът и се разбърква енергично. С помощта на четка се намазва всяка филийка.

Тавата се поставя във фурна загрята на 150 °C.

Чесновите филийки се сушат около половин час, докато леко се покафенеят.

Целта е само да им се отнеме влагата и да станат хрупкави.

Чесновите сухари са идеално мезе за бира.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: