Edin.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Прасковени тригуни

Прасковени тригуни

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Прасковени тригуни
Снимка: Juliya
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Прасковени тригуни - лесни, ароматни и много хрупкави и вкусни"

Необходими продукти

  • кори за баница - 5 бр.
  • праскови - 2 - 3 бр.
  • нишесте - 3 ч.л.
  • прясно мляко - около 50 мл
  • захар - 50 г или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете една кора, разрежете я напречно на две части.

Всяка половинка намажете с млякото и сгънете на две, за да получите правоъгълна лента.

Разпределете нарязаните праскови, поръсете с нишесте и захар.

Оформете на триъгълници, като сгъвате на няколко пъти, и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Намажете тригуните отгоре с млякото и поръсете със захар.

Печете в загрята на 190 °C фурна за около 15 минути.

Прасковените тригуни са готови.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: