Торта с медени блатове

Торта с медени блатове
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
02/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Торта с медени блатове за делник и празник - ако може по-често така..."

Необходими Продукти

  • за блата
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 225 г разтопено
  • мед - 2 с.л.
  • за крема
  • сметана - 400 мл сладкарка
  • мед - 4 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • орехи - смлени 1 ч.ч.
  • сладко от череши - 1/2 бурканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме си яйцата заедно със захарта, докато се получи пухкава пяна.

Към тях постепенно прибавяме маслото, меда и бакпулвера.

Накрая добавяме и брашното като разбъркваме, докато всичко се хомогенизира.

Това тесто трябва да ни стигне за 6 тортени блата.

Вземаме си хартия за печене, на която си очертаваме кръгове с помощта на чиния.

Върху всеки отбелязан кръг внимателно си разпределяме тестото, като преди това сме си намаслили хартията.

Предварително си включваме фурната на 180 °C и поставяме блатовете.

Печенето е към 7-8 минути.

Вадим охлаждаме и внимателно отделяме от хартията.

Правим си крема, като разбиваме добре сметаната и към нея прибавяме ванилията и меда.

Започваме да си нареждаме тортата с медени блатове, като като върху всеки блат слагаме част от крема и поръсваме със сладкото от череши.

Останалият крем намазваме отгоре и отстрани на медовик тортата.

Поръсваме със смлените орехови ядки и сладкото от череши, охлаждаме за 2-3 часа в хладилник и тогава поднасяме торта с медени блатове.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: