Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Паниран хек без яйца

Паниран хек без яйца

Дони НикиДони Ники
Новак
171k
Паниран хек без яйца
Снимка: Дони Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Хрупкава рибка по икономична рецепта. Поднесете и картофена салата към нея, за да имате съвършената комбинация."

Необходими продукти

  • мерлуза - 1.5 кг хек
  • бяло брашно - 100 г
  • царевично брашно - 100 г
  • лимони - 1 бр.
  • олио - 500 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерлузата (хек) почистваме и режем на порции.

Овкусяваме с пипер и сол хубаво от всички страни.

В дълбок съд комбинираме двата вида брашно и ги миксираме.

Овалваме хека в микса и пържим в силно сгорещена мазнина.

Така панираният хек без яйца оставяме върху салфетка или домакинска хартия, за да се отдели излишната мазнина от пържената рибка.

Паниран хек без яйца си подхожда перфектно с всякакви картофени салати.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: