Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Супа с фенер и крилца от петел

Супа с фенер и крилца от петел

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Новак
5772
Супа с фенер и крилца от петел
Снимка: AneliaStefanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Икономична, но много вкусна супичка, с която да сгреете душичката в студените дни"

Необходими продукти

  • крилца от петел - 2 броя
  • фенер от петел - 1 брой
  • картофи - 4 броя
  • чушки - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • дафинов лист - 1 брой
  • девесил - 1 ч.л.
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете петела и го обезкостете, а за направата на тази пилешка супа използвайте само фенера и крлцата.

Към бульона от варенето добавете подправките, настърганите моркови и лук. Добавете наситнените картофи и чушка.

Когато зеленчуците са напълно сварени, добавете месото от петела и фидето. Варете още 10-тина минути.

Поръсете супичката с магданоз и сервирайте топла.

Супата с фенер и крилца от петел е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: