Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Постен ориз с тиквички на тиган

Постен ориз с тиквички на тиган

редакция:
Постен ориз с тиквички на тиган
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Диетичен ориз с тиквички за тънка талия и вкусни моменти на трапезата."

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч
  • тиквички - 2 средни
  • пресния лук - 2 - 3 стръка
  • чесън - 6 - 7 гл. млечен
  • джоджен - пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган запържваме в мазнина нарязаните на парченца тиквички и скълцания пресен лук.

Овкусяваме с червен пипер и прибавяме около 5 ч.ч. топла вода.

Оставяме да поври водата и добавяме чесновите глави. След 10-15 минути слагаме и ориза.

Готвим постното ястие, докато оризът омекне добре.

За финал поръсваме диетичното ястие с джоджен.

Насладете се на този постен ориз с тиквички на тиган в комбинация на любима напитка.

Вижте също как да си приготвите постен славянски гювеч или любимия ориз със спанак.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: